Kategoriarkiv: Super Veteran +60

Mandagstrænerne fra Brande Old Boys

Mandag havde DR lagt vejen forbi Brande Stadion for at tale med holdleder Erik Rahbek samt et par af spillerne på +60-holdet om deres syn på herrelandsholdets til tider noget blodfattige indsats i EM-premierekampen mod Slovenien et par dage tidligere.

Som en lille sidegevinst blev holdets sponsor, Blåhøj El, eksponeret på landsdækkende tv, endda i bredformat 🙂

Fik du ikke set indslaget, som blev vist på DR1 i pausen af EM-kampen mellem Frankrig og Schweiz, kan du se eller gense det ved at klikke her (starter efter 5:50 minutter).

Det er i øvrigt ikke første gang, Brande Old Boys har besøg af tv: sidste gang det skete var 1. marts 2021, hvor TV MidtVest havde sendt et tv-hold til Brande for at sende live fra den første træningsaften efter flere måneders corona-nedlukning.

Det indslag kan du gense ved at klikke her

Mandagens kamp i +60-rækken mellem BOB og Herning Fremad endte forøvrigt med en hjemmesejr på 3-0 efter 0-0 ved pausen. Med sejren konsoliderede +60’erne 2.-pladsen i rækken ganske eftertrykkeligt.

Halvvejs gennem turneringen er afstanden til såvel førerholdet Hammerum som netop Herning Fr. på tredjepladsen præcis den samme, nemlig 8 point.

Ikast i modvind

Mandag tog Brande Old Boys’ +60-hold hul på efterårssæsonen, da Brande Stadion lagde græstæppe til topopgøret mod Ikast fS.
Hjemmeholdet kom i spidsen efter ca. 10 minutter, da et indlæg fra Sigurd Kristensen ramte en IfS-spiller i ryggen og snød gæsternes målmand totalt.
Tre minutter før pausen blev det 2-0 til BOB, da samme Sigurd Kristensen afsluttede en længere solotur med at spille bolden ud på kanten til Benny Vilsborg, som med (endnu) en perfekt aflevering fandt en helt fri Ove Pedersen tæt under mål.
Fra 2. halvlegs start pressede de gulblusede gæster på for en reducering, og i BOB-målet måtte Ken “McKenzie” finde et par store redninger frem for at forhindre netop dette.
Midt i halvlegen slog hjemmeholdet så i stedet kontra; igen førte Sigurd Kristensen bolden frem, og han kunne notere sig for endnu en assist, da Jens Larsen sikkert sendte hans præcise aflevering i nettet.
Så var lokalopgøret reelt afgjort, men seks minutter før tid slog Max Schaumann det sidste søm i kisten, da han udnyttede Kent Bjerres fine indlæg til bageste stolpe efter fortjeneste.
I kampens sidste minut lykkedes det så endelig Ikast at få scoret, da de fik tilkendt et frispark, som ret beset blev begået en meters penge inde i feltet. Frisparket blev iøvrigt begået mod IfS-målmanden, der var gået med frem i et sidste forsøg på at skabe ravage. Ove Lyhne lod sig ikke gå på af, at bolden blev placeret udenfor feltet, men sendte frisparket direkte i hjemmeholdets netmasker, hvorefter dommeren kunne fløjte opgøret af; et opgør som i lange perioder var langt mere jævnbyrdigt, end cifrene 4-1 til Brande antyder.
Den helt store forskel på de to hold var imidlertid kampens spiller, Sigurd Kristensen.

I løbet af 2. halvleg lod klubhuspoeten sig iøvrigt inspirere til en lille sang skrevet specielt til lejligheden:

Der blæst’ en wældig wind den daw ud’ fra west

Uuuhadada, uhadadadada

Ikast kjor til Brande, og der fik de en law tæsk

Uuuhadada, uhadadadada

Trods det noget tvivlsomme vejr blev kampen overværet af 4 tilskuere og en sagesløs hund.

Forrygende forårssæson

Forårssæsonens sidste kamp er fløjtet af, og dermed er vi halvvejs igennem turneringen – et oplagt tidspunkt at gøre status på.
Og hvordan er det så gået de forskellige BOB-hold i 2023? Overordnet set fuldstændig forrygende. Facit er 3 førstepladser og 2 andenpladser, så på den resultatmæssige side er der ikke plads til meget forbedring.
Damerne vandt deres turnering ganske suverænt, og det samme gjorde +30-holdet; begge hold tabte blot en enkelt kamp undervejs.
+30’erne har faktisk allerede taget hul på efterårssæsonen, eller taget hul er måske så meget sagt: 2. turneringshalvdels første kamp mod Herning Fremad resulterede i årets anden sejr uden kamp, og på tværs af alle hold er ikke færre end ti kampe – mere end hver femte – endt med en skrivebordssejr på 3-0 til BOB uden kamp.
Hårdest ramt har damerne været: de vandt halvdelen af deres 10 programsatte turneringskampe uden at spille, herunder begge de med spænding imødesete lokalopgør mod BIF, som i 4 forsøg endnu ikke har været i stand til at stille hold mod BOB.
Et nyt regionsmesterskab blev det dog ikke til, men efter sommerferien skal damerne bl.a. prøve kræfter med de nykårede regionsmestre i C1-rækken, Skjern/Tarm.
+40 fik en lidt ujævn sæsonstart, men fem sejre på stribe sendte holdet frem på førstepladsen, som blev forsvaret med uafgjort mod Herning Fremad i forårssæsonens absolut sidste kamp. Når der tages hul på 2. turneringshalvdel har holdet derfor et forspring på 3 point til Ikast FS og Herning Fr.
Endnu tættere er det i toppen af +60-rækken, hvor holdene ligesom i +40-rækken tager pointene fra foråret med over til efterårssæsonen.
Det uafgjorte resultat i Vildbjerg i sidste spillerunde betød, at holdet måtte overlade førstepladsen til Hammerum, som dog kun er et enkelt point foran BOB og Ikast på anden- og tredjepladsen.
+50 sluttede også på andenpladsen, selvom der blev sat en hel del point til undervejs, men holdet kunne dog glæde sig over at være de eneste, der var i stand til at besejre topholdet Vildbjerg undervejs i en rigtig herredyst. Efterårets modstandere er udover Vildbjerg Ikast FS og Herning Fr., som man skal møde hele tre gange hver.

Tre føringer sat over styr

Tre gange bragte Brande Old Boys’ +50-hold sig foran i mandagens hjemmekamp mod Ikast FS, men hver gang fik de gulblusede lokalrivaler udlignet.

Brian Dahl Thomsen havde allerede været et halvt skridt fra at nå frem til en tværpasning fra Michael Laursen tæt under mål, da samme Laursen i det fjerde minut bragte værterne i front, da han bankede bolden i netmaskerne efter en energisk bolderobring af Henrik “Skytte” Mortensen.
Bare to minutter senere udlignede gæsterne, da den vikarierende forsvarsgeneral Jens Studsgaard var lidt for langsom til at skille sig af med bolden i eget felt.

Fem minutter senere bragte Jørn Eriksen endnu BOB i front, da han for anden kamp i træk ramte indersiden af den ene opstander – men denne gang trillede bolden over stregen til 2-1.
Føringen holdt indtil fem minutter før pausen, da en helt fri Ikast-spiller ved bageste stolpe kunne styre et indlæg i nettet – med maven!

Fem minutter efter pausen afsluttede Henrik “Skytte” en solotur fra midten af banen med et fladt skud midt i målet, og IFS-keeperen måtte erkende, at der lige præcis var plads til, at bolden kunne smutte mellem hans fingre og ben til endnu en Brande-føring.
Den blev forvandlet til 3-3 midt i halvlegen, da Ikast afsluttede et gennemspillet kontraangreb med scoring – opgørets flotteste.

Begge hold havde flere muligheder for at øge måltotalen; især gæsterne bød sig til, men manglende præcision i afslutningerne betød, at der ikke blev scoret yderligere i opgøret.
Kampens spiller blev Henrik “Skytte”.
Det uafgjorte resultat betyder, at BOB efter alt at dømme slutter forårssæsonen på andenpladsen.

Samme placering indtager +60’erne efter 3-3 i Vildbjerg i forårets sidste kamp. Holdets mål blev sat ind af Ole Thisgaard (2) og Åge Kristensen.

Det uafgjorte resultat betyder, at BOB må overlade duksepladsen til Hammerum, som nu er et point foran Brande-mandskabet på andenpladsen.