Kategoriarkiv: Super Veteran +50

50

Total utur

Årets sidste turneringskamp endte som en total nedtur for BOB’s +50-mandskab, som mandag tog imod topholdet Vildbjerg på kunstgræsset på Brande Stadion.
BOB-keeper Jens Ole Pedersen måtte tidligt i aktion, da han afværgede et Vildbjerg-forsøg fra en halvspids vinkel efter få minutter, men derfra udviklede 1. halvleg til en taktisk affære, hvor begge hold fokuserede mest på det defensive. Mere end et par halve chancer blev det derfor ikke til for hjemmeholdet, men det blev der ændret på straks fra 2. halvlegs start.
Efter halvandet minut fandt Jørn Eriksen en helt fri Henrik “Skytte” Mortensen tæt under mål, men han måtte sin afslutning fistet over tværribben af Vildbjerg-keeperen.
Efter et kortvarigt Vildbjerg-pres, der udløste tre hjørnespark i rap, tog hjemmeholdet for alvor teten. Først ramte Sigurd Kristensen via ryggen af en Vildbjerg-forsvarer overliggeren, og minuttet senere blev Henrik “Skytte” igen spillet fri tæt under mål – denne gang af Michael Laursen – men igen fik Vildbjerg-keeperen afværget.
10 minutter før tid var det så Jørn Eriksens tur til at ramme overliggeren med endnu et flot langskud, og to minutter senere afsluttede Henrik “Skytte” en længere solotur med at sparke bolden på roden af den ene opstander.
I mål ville bolden imidlertid ikke før to minutter før tid, hvor et sjældent Vildbjerg-angreb blev afsluttet med et fladt indlæg til forreste stolpe, hvor Sigurd Kristensen var så uheldig at dirigere den forbi en sagesløs Jens Ole Pedersen til 0-1 i modstrid med spil og chancer.
Så betød det mindre, at Thomas Svensson, der spillede afskedskamp og nu helliger sig padel, med opgørets næstsidste spark sendte et mislykket frispark direkte i fødderne på en Vildbjerg-spiller, der takkede for tilbuddet og gjorde det til det totalt misvisende slutresultat 0-2. Med sejren sikrede Vildbjerg sig samtidig puljesejren, mens BOB må tage til takke med tredjepladsen.
Kampens spiller ville uden tvivl være blevet Henrik “Skytte”, hvis han havde scoret på bare en af sine chancer.

En smule trøst var der dog at hente for de slagne BOB’ere: efter kampen havde holdets sponsor, Søren fra Wine N’Fun, arrangeret vinsmagning i klubhuset; en vinsmagning +60’erne også nåede hjem til efter at have været en tur i netop Vildbjerg, hvor det med resultatet 1-1 blev til et enkelt point og en sikker andenplads. BOB’s enlige mål blev sat ind af Benny Vilsborg.

Nederlag i målorgie

Halvvejs gennem 1. halvleg af mandagens kamp i +50-rækken mellem BOB og Herning Fremad var der allerede scoret 7 gange, men selvom hjemmeholdet fik en ønskestart, endte gæsterne alligevel med at snuppe alle tre point.
Efter 8 minutter var hjemmeholdet BOB således foran med 3-0. De to første mål blev sat ind af Bjarne Thisgaard; det første med et fladt spark fra kanten af feltet, det næste efter flot 1-2-spil mellem Henrik “Skytte” Mortensen og Bjarne “Tøf” Kristensen, der havde næstsidste fod på scoringen.
“Tøf” stod også for oplægget til Nicolaj Eg, der bankede BOB på 3-0 efter 8 minutter, men minuttet senere gav den dobbelte målscorer, Bjarne Thisgaard, ufrivilligt gæsterne en livline, da han spillede en Fremad-spiller helt fri til scoring.
Samme gæstfrihed udviste Michael Laursen 2 minutter senere, og så var stillingen pludselig kun 3-2 til BOB, som ellers havde sat sig totalt på opgøret fra start. Yderligere to minutter senere gjorde Michael Laursen så skaden god igen, da han fandt en fri Bjarne Thisgaard, som fuldbyrdede sit formentlig hurtigste hattrick nogensinde.
Herning-mandskabet svarede hurtigt igen med endnu en reducering til 4-3, som også blev resultatet af en hæsblæsende 1. halvleg.
2. halvleg var ikke meget mere end et minut gammel, da et skud fra Bjarne “Tøf” blev rettet af og ramte stolpen, mens en prisgivet Fremad-keeper kun kunne se på. Det kunne han også i det 9. minut, da “Tøf” tog chancen udefra og med papegøjen gjorde det til 5-3.
Så burde den hellige grav være velforvaret, men 3 minutter senere reducerede gæsterne påny efter en returbold, og i det 16. minut fik de sågar udlignet, da de slog kontra efter et dårligt BOB-hjørnespark.
Med 10 minutter igen kom de ovenikøbet foran, da markeringerne svigtede totalt i værternes venstreside, og så var det pludselig BOB, der var tvunget til at satse.
Fire minutter før tid ramte Henrik “Skytte” indersiden af stolpen, og en Fremad-forsvarer var centimeter fra at skubbe bolden det sidste stykke over stregen, men meget symptomatisk for kampen blev det istedet Herning Fremad, som scorede på det efterfølgende angreb til det usædvanlige slutresultat 5-7.
Kampens spiller blev Bjarne “Tøf”.

Overliggeren var i vejen

Mandag aften mødtes Brande Old Boys og Ikast fS for femte gang i denne sæson i +50-rækken, og efter nederlag i de to seneste indbyrdes opgør var det BOB, der havde revanche til gode.
Henrik “Skytte” Mortensen var tæt på at give værterne en perfekt start, da han i det 4. minut fulgte op på en ripost fra Michael Laursens afslutning, men IfS-keeperen var hurtigst over bolden. Det var han til gengæld ikke 2 minutter senere, da banens mindste spiller, Jørn Eriksen, steg til vejrs og elegant snittede et indlæg fra Bjarne Thisgaard i kassen til 1-0.
I det 9. minut ramte Ikast så stolpen med et langskud, og fire minutter senere udlignede gæsterne på endnu en afslutning langt udefra.
1-1 blev også facit af en jævnbyrdig 1. halvleg, og jævnbyrdigheden fortsatte efter pausen.
Store chancer var der ingen af, før Jørn Eriksen bankede et indlæg fra Bjarne “Tøf” Kristensen på overliggeren efter et kvarter. Tre minutter senere var Michael Laursen tæt på at kopiere BOB’s føringsmål, da han snittede Bjarne “Tøfs” aflevering over Ikast-keeperen, men igen var overliggeren i vejen.
Små 10 minutter før tid lykkedes det så i stedet stik imod spil og chancer gæsterne at bringe sig i front, da en IfS-spiller ved forreste stolpe snittede et hjørnespark videre, og via indersiden af bageste stolpe sneg bolden sig lige akkurat over målstregen til 1-2.
Med seks minutter igen fik hjemmeholdets målmand, Jens Ole Pedersen, viftet et giftigt Ikast-indlæg til hjørnespark via overliggeren, og selvom værterne forsøgte sig til slut, lykkedes det dem ikke at komme frem til den chance, der kunne have givet det ene point.
Kampens spiller blev suverænt Thomas Svensson, der gjorde det fremragende på en uvant plads som forsvarsgeneral.

Reddet til slut

Mandag havde BOB’s +50-mandskab kurs mod det tredje nederlag på stribe, men i næstsidste minut lykkedes det holdet at hente det ene point.

Nogle gange føles uafgjort som et nederlag, andre gange som en halv sejr. Det sidste var tilfældet for BOB +50, som mandag aften havde besøg af rækkens tophold, Vildbjerg, der bragte sig i front efter 9 minutters spil. Meget mere skete der ikke i 1. halvleg, men 11 minutter efter pausen blev det 0-2 efter præcis samme opskrift: et knivskarpt indlæg til bageste stolpe fra Vildbjergs venstreside, og begge gange svigtede hjemmeholdets markeringer tæt under mål.

Syv minutter senere lykkedes det så Michael Laursen at reducere til 1-2, da hans afslutning langt udefra blev rettet en smule af, og efterfølgende havde den på dagen spillende holdleder, Martin Bjærre, et par gode afslutninger indenfor målrammen.

I den anden ende var gæsterne centimeter fra at afgøre opgøret med seks minutter igen, men første gang ramte afslutningen tværribben, og en endnu større mulighed på det efterfølgende angreb blev sendt forbi BOB-målet.

Alt pegede dog stadig i retning af en Vildbjerg-sejr, da værterne i kampens 58. minut fik udbytte af anstrengelserne. Et længere pres endte med, at Thomas Svensson fra baglinjen fik sendt bolden bagud i feltet til Bjarne Thisgaard, som i det tiltagende tusmørke lod tordenkilen lyne. Vildbjerg-keeperen var prisgivet – og nok også heldig med ikke at få hænderne på den knaldhårde afslutning, der var tæt på at sprænge netmaskerne.

Facit af opgøret blev dermed 2-2, hvilket hjemmeholdet kampens forløb taget i betragtning havde mest grund til at glæde sig over.
Kampens spiller blev Jørn Eriksen.