Kategoriarkiv: Super Veteran +50

50

Tæt på og alligevel langt fra

Med en sejr i mandagens arvefjendeopgør i Ikast kunne BOB’s +50-hold spille sig op på andenpladsen i rækken et point efter netop Ikast, og det var da også gæsterne, der var tættest på i kampens første 10 minutter. Den største chance tilfaldt Ole Thisgaard, men på uforklarlig vis fik Ikast-keeperen afværget hans afslutning fra tæt hold med albuen.

I stedet slog hjemmeholdet kontra midt i halvlegen, og et minut før pausen blev 1-0 til 2-0 efter samme opskrift.
Lige inden pausefløjtet lykkedes det imidlertid helt fortjent BOB at reducere, da Martin “Herbie” Mortensen headede et perfekt indlæg fra Brian Dahl Thomsen i kassen.

Brande-spillerne havde dårligt nok rørt bolden, da Ikast efter ca. 4 minutters spil af 2. halvleg øgede føringen til 3-1, hvorefter Ole Thisgaard burde have reduceret, men efter at have fintet Ikast-keeperen til den ene side, valgte han at sparke forbi stolpen i den modsatte side. Lidt senere reducerede Søren Prøhl, da han sendte riposten fra Martin H. Mortensens forsøg i nettet, men glæden varede kun kort: Fem minutter før tid gjorde værterne det til 4-2, og så fik det kun kosmetisk betydning, at Dann Thomsen med kampens sidste spark fik reduceret endnu engang til slutresultatet 4-3 til Ikast efter en længere belejring af hjemmeholdets mål i slutfasen.

Taktisk triumf

Indledningsvis var det hjemmeholdet, der var tættest på en scoring, da BOB’s hold i +50-rækken mandag aften var på besøg hos Herning Fremad, men med et par gode indgreb holdt målmand Ken ”McKenzie” Fremad-angriberne fra fadet.

Herefter overtog gæsterne gradvist styringen og lod bolden gøre arbejdet, mens hjemmeholdets spillere fik lov til at løbe mange forgæves meter. Spilovertaget førte imidlertid ikke til scoringer, så 1. halvleg endte målløs.

2. halvleg var til gengæld kun et par minutter gammel, da Sigurd Kristensen, som havde brugt 1. halvleg på at skyde sig ind, trykkede af langt udefra og med et lumsk, brækkende skud snød en paralyseret Fremad-keeper.

Resten af kampen kom til at foregå på Brande-mandskabets præmisser, og mens hjemmeholdet forsøgte sig med afslutninger udefra, som aldrig for alvor blev farlige, splittede gæsterne gang på gang værternes forsvar med hurtige omstillinger.

Især Thomas Svensson blev sat godt i scene med flere præcise indlæg fra højrekanten, men det kneb med præcisionen i afslutningerne (måske fordi syvmandsmålene er så små), og da han endelig ramte kassen, fik Fremad-målmanden viftet hans forsøg, der ellers havde kurs mod det ene målhjørne, til hjørnespark med en refleksredning.

Derfor endte opgøret 1-0 til Brande, der leverede en usædvanligt disciplineret og veldisponeret indsats.

Kampens spiller blev målmand Ken ”McKenzie” Petersen.

+50 delte i porten

Værterne havde allerede misbrugt et par gode muligheder efter indlæg fra flankerne, da Mikael Lund ved bageste stolpe med lidt ufrivillig assistance fra gæsternes målmand headede et langt skift fra Kai Varisbøl i nettet og BOB i front i mandagens hjemmekamp mod Vildbjerg i +50-rækken efter 8 minutter.
Brande fortsatte med at producere chancer på samlebånd, men effektiviteten stod ikke mål med forarbejdet. Mod slutningen af halvlegen kom gæsterne mere med i opgøret, og med et skud på tværribben 5 minutter før pausen var de kun millimeter fra en ufortjent udligning.

2. halvleg var ikke mange minutter gammel, før topscorer Søren Prøhl kraftfuldt headede et hjørnespark fra Ole Thisgaard i nettet via undersiden af overliggeren. Derefter blev der længere mellem chancerne til hjemmeholdet, mens Vildbjerg pressede på og over-tog spillet. Midt i halvlegen fik de reduceret fra en halvspids vinkel efter et indlæg, der fik lov til at passere til bageste stolpe.

Herefter var det ren overlevelse for de mere og mere trætte værter, men 3 minut-ter før tid gik det galt igen, da endnu et indlæg nåede frem til en Vildbjerg-spiller ved bageste stolpe.

På kampens sidste angreb var Thomas Svensson tæt på at sikre BOB alle tre point, men hans hovedstød ramte trekantsammenføj-ningen, og så endte opgøret meget passende 2-2. Men havde værterne kendt deres besøgelsestid i 1. halvleg, var der aldrig blevet spæn-ding om udfaldet.

Kampens spiller blev Mikael Lund.

Sejr i chanceorgie

Efter to etmålsnederlag kom Brande Old Boys’ hold i +50-rækken endelig på pointtavlen i efterårssæsonens tredje kamp, som foregik i Hammerum.

Dann Thomsen havde allerede haft et par gode muligheder selv, da han efter små 10 minutters spil flænsede Hammerum-forsvaret med en knivskarp tværaflevering til Lars Poulsen, som bankede gæsterne i front med venstreskøjten. Ole Thisgaard nåede at ramme overliggeren, inden han efter 20 minutter snittede Bjarne Kristensens præcise aflevering ind i det ene målhjørne med hovedet, og et minut før pausen blev det også 3-0 til BOB.

Sigurd Kristensen førte bolden frem i en omstilling og spillede den videre til Ole Thisgaard, som med lidt assistance fra en ensom Hammerum-forsvarer blev dobbelt målscorer. Utroligt nok lykkedes det hjemmeholdet at få reduceret lige inden pausefløjtet, da en Hammerum-spiller fik presset sig foran BOB-forsvaret ved forreste stolpe, og 2. halvleg var ikke meget mere end et minut gammel, før hjemmeholdet stik imod spil og chancer fik reduceret yderligere til 2-3. En høj aflevering fik lov til at passere både venner og fjender – og en paralyseret Ken McKenzie i BOB-målet.

Tre minutter senere genskabte Kai Varisbøl tomålsforspringet til gæsterne, da han høvlede en returbold i kassen, og resten af kampen vadede Brande-mandskabet i chancer. I samme angreb lykkedes det bl.a. både for Ole Thisgaard og Mikael Lund at ramme overliggeren, mens Hammerum kun bed fra sig for alvor en enkelt gang med et godt drøn på trekantsammenføjningen.

Utroligt nok blev der dog ikke scoret yderligere i opgøret, som derfor endte 4-2 til BOB.

Forsvarsgeneral Sigurd Kristensen blev kåret til kampens spiller.