Kategoriarkiv: Super Veteran +50

50

Førstepladsen tilbageerobret

I forårssæsonens næstsidste kamp skulle BOB’s +50-mandskab mandag på besøg hos de seneste års vindere af rækken, Vildbjerg.

Det var gæsterne, der lagde bedst fra land, og indenfor det første kvarter fik de spillet sig frem til 3-4 gode muligheder. Tættest på en scoring var Kai Varisbøl, men hans afslutning blev sparket væk på målstregen.

Efter små 20 minutter faldt 1. halvlegs eneste scoring så: Mikael Lund havde sneget sig bagom Vildbjerg-forsvaret, og han behandlede Bjarne Thisgaards sublime aflevering efter fortjeneste, da han afsluttede første gang og udplacerede værternes keeper.

2. halvleg var mindre end et halvt minut gammel, da Allan Kjærgaard pressede hjemmeholdets forsvarsgeneral til en sjælden fejl: bolden sprang hen til Bjarne Thisgaard, som resolut sparkede bolden forbi Vildbjerg-keeperen, der var kommet lidt for langt ud af sit mål.

Herefter overtog hjemmeholdet styringen, men først 7 minutter før tid fik de reduceret, da Jens Ole Pedersen i BOB-målet kun kunne halvklare, hvorefter en Vildbjerg-spiller var først over riposten.

BOB svarede straks igen, da Michael Laursen sendte en sukkerbold ind til Jørn Eriksen, som steg til vejrs og headede den utageligt ind i det ene målhjørne til 1-3. Et smukt, smukt mål.

Armene var dog dårligt nok kommet ned hos udeholdet, før værterne igen fik reduceret efter et par hurtige kombinationer, som blev afsluttet med et drøn af et spark direkte op i målhjørnet.

Dermed var der scoret tre gange på to minutter, men mere blev det heller ikke til, selvom Jørn Eriksen med et minut igen sagde tak for sidst og spillede Michael Laursen helt fri, men hans afslutning savnede appel.

De tre point sender BOB op på førstepladsen igen inden sidste spillerunde, hvor bundholdet Tjørring kommer på besøg i Brande.

Kampens spiller blev Finn Jensen, som leverede en stor arbejdsindsats ikke mindst defensivt.

Vippet af pinden

Efter 2 uger på duksepladsen måtte BOB’s +50-hold overlade førstepladsen til lokalrivalerne fra Ikast fS efter de to holds indbyrdes opgør mandag aften.

Med flere tidligere superligaspillere på banen fra start var det et usædvanligt stærkt line-up, det blå-gule hjemmehold kunne præsentere, og de bragte sig da også ganske fortjent i front i det 7. minut. 2 minutter senere var Bjarne Thisgaard millimeter fra at bringe balance i regnskabet, da han med en fladt spark knaldede bolden på den ene opstander, hvorefter den ramte IfS-keeperen i ryggen og trillede på tværs af målet.

Stillingen var også 1-0 ved pausen, først og fremmest takket være flere store redninger af en flyvende Jens Ole Pedersen i BOB-målet, og selvom gæsterne forsøgte, det bedste de kunne, forblev 2. halvleg længe målløs. Rigtig farligt blev udeholdet aldrig, og så endte det hele med endnu en Ikast-scoringen halvandet minut før tid, da Brande-mandskabet satsede hele butikken.

Kampens spiller blev Michael Husum tæt forfulgt af målmand Jens Ole Pedersen.

Førstepladsen forsvaret

Blot et enkelt mål adskilte BOB og Bording på første- og andenpladsen forud for mandagens indbyrdes opgør på Brande Stadion, men allerede efter mindre end 2 minutter havde værterne bragt sig i front efter et sandt mønsterangreb. Allan Kjærgaard lagde en lang aflevering til Michael Laursen, som med et præcist indlæg spillede Kai Varisbøl fri til scoring tæt under mål.

Inden der var spillet fem minutter, havde gæsterne været tæt på udligning to gange: først prellede et langskud af på undersiden af overliggeren, og kort efter måtte Jens Ole Pedersen afværge et nærgående Bording-forsøg.

Herefter blev der længere mellem de åbne målchancer, men godt midtvejs i halvlegen blev Bording reduceret til 6 mand efter et gult kort, og da Michael Laursen efter små 20 minutters spil tog chancen udefra, blev hans skud rettet af og sejlede i en blød bue over en sagesløs Bording-keeper.

Stillingen 2-0 holdt til pausen, men fra 2. halvlegs start pressede gæsterne på. Halvlegen var da heller ikke meget mere end 5 minutter gammel, før de fik reduceret til 1-2 på et straffespark i forlængelse af et frispark fra kanten af feltet, som ramte Allan Kjærgaard på den ene arm.

Nu kom hjemmeholdet for alvor under pres, men det tog noget af, da Michael Laursen i det 42. minut lobbede et langt udspark fra Allan Kjærgaard over udeholdets målmand til 3-1. Simpelt, men effektivt.

Selvom de prøvede, løb bordinggenserne stille og roligt tør for både tid og ideer, og så kunne BOB uden de store problemer køre sejren hjem.

De tre point betyder, at BOB har lagt sig alene i spidsen af rækken et point foran næste uges modstander, Ikast fS.

Kampens spiller blev endnu engang Michael Laursen.

Tilbage på toppen

Med en uskøn udesejr på 2-0 over Herning Fremad tilbageerobrede BOB’s +50-mandskab mandag aften rækkens førsteplads på en marginalt bedre målscore end Bording.

Gæsterne var klart mest målfarlige i kampens indledning; inden der var spillet et kvarter havde Søren Prøhl været tæt på et par gange, begge gange efter afleveringer fra Michael Laursen, og i det 11. minut fik han og Allan Kjærgaard alt for lidt ud af en omstilling, hvor de pludselig var alene med en Fremad-forsvarer.

Man skulle dog helt frem til sidste minut, inden halvlegens største chance opstod, og kun en fantomredning af Lars Poulsen i BOB-målet forhindrede værterne i at gå til pause med en etmålsføring.

2. halvleg var knap et kvarter gammel, da BOB endelig fik prikket hul på hjemmeholdets defensiv. Fra baglinjen fandt Mikael Lund Søren Prøhl ved forreste stolpe, og med pandebrasken stødte han udeholdet i front.

Det tvang værterne længere frem(ad) på banen, hvilket førte til en håndfuld chancer til gæsterne. Med 10 minutter igen tvang Michael Laursen Fremad-keeperen til en flot redning, og gang på gang fik BOB chancen for at slå kontra. Hver gang løb det dog ud i sandet (læs: det nyslåede græs), og 3 minutter før tid var Herning-mandskabet så – stik imod spil og chancer – tæt på en udligning.

Heldigvis for BOB kom Jørn Eriksen i vejen for afslutningen, og i næstsidste minut lykkedes det så endelig gæsterne at slå sejren fast efter endnu en omstilling. Nicolaj Eg spillede Kai Varisbøl fri, og med en halvkikset afslutning – eller var det en aflevering? – lykkedes det ham med god assistance fra hjemmeholdets målmand at gøre det til slutresultatet 2-0 til BOB.

Kampens spiller blev en arbejdsom Allan Kjærgaard.