Alle indlæg af Formand

Årets mål

Holdene lagde ud med at føle hinanden lidt på tænderne, da Herning KFUM mandag aften tog imod Brande Old Boys i +50-rækken, men ret hurtigt satte gæsterne sig på begivenhederne. Ole Thisgaard testede værternes målmand med et godt skud ved roden af den ene opstander, men først midt i halvlegen kom der gang i målscoringen.

Sigurd Kristensen sendte en høj diagonalbold til bageste stolpe, hvor Mikael Lund med et perfekt timet vristspark helflugtede bolden i netmaskerne, der var ved at gå op i syningerne. En tidlig kandidat til årets mål af formanden.

Fem minutter senere blev det 2-0 til Brande, da Bjarne Kristensen efter tålmodigt opspil lagde bolden på tværs til Kim Tranholm, som fra en position lige udenfor feltet sikkert sparkede den i nettet.
Dann Thomsen var kun en fodparade af KFUM-keeperen fra sin første sæsonscoring, men halvlegsresultatet forblev 0-2.

Fem minutter efter sidebyttet blev det til 0-3, da Bjarne Kristensen fandt Mikael Lund på baglinjen. Han ”krøllede” bolden ind til femmålsskytten fra sidste uges kamp mod rækkens andet Herning KFUM-mandskab, Søren Prøhl, og tæt under mål svigtede topscoreren ikke. Samme Søren Prøhl var også ophavsmand til 4-0-målet få minutter senere, da en helt fri Ole Thisgaard kunne styre hans afslutning/aflevering i kassen.
Derefter gik kadencen lidt ned, men ti minutter før tid kom Kai Varisbøl også på måltavlen, da han sparkede Søren Prøhls flade indlæg i nettet til 5-0. Fem minutter før tid fik Herning KFUM pyntet lidt på resultatet på et flot langskud efter en omstilling, og dermed endte opgøret, i øvrigt præcis som en uge tidligere, med en sejr på 5-1 til Brande.

Kampens spiller blev Mikael Lund.

Ingen omklædning og bad – endnu

I forbindelse med de seneste lempelser af corona-restriktionerne er der bl.a. blevet åbnet for, at man igen må benytte omklædningsrum før og efter træning og kamp – også til at tage bad.

Er man 18 år eller derover, kræver det imidlertid – ligesom f.eks. udøvelse af indendørs idrætsaktiviteter – at man kan fremvise et gyldigt coronapas.

Dermed pålægger man fra myndighedernes side de frivillige foreningsledere endnu en ressourcekrævende kontrolopgave, så i Brande Old Boys bakker vi 100 % op om Brande IF’s beslutning om IKKE at åbne omklædningsrummene – endnu.

Det betyder, at vi fortsætter med at klæde om og bade derhjemme, indtil de nuværende regler om coronapas bliver ophævet/ændret.

Firmafodbold rykkes til november

Først på året måtte vi jo desværre konstatere, at corona-restriktionerne gjorde det umuligt at afvikle firmafodboldmesterskaberne sidst i februar som planlagt.

Allerede dengang blev der arbejdet på flere forskellige alternative muligheder for at afvikle den traditionsrige turnering, der første gang blev spillet i 1974. Bl.a. overvejede vi at afvikle firmafodboldmesterskaberne udendørs, men i sidste ende har vi valgt at holde fast i det samme, gennemprøvede koncept som tidligere.

Tidspunktet bliver bare et andet end det velkendte: lørdag d. 6. november.

Dermed er der nu alligevel udsigt til, at der også i 2021 kan kåres lokale firmafodboldmestre i henholdsvis herre A- og B-rækken, mix- og damerækken. Turneringen vil som tidligere blive afviklet i Brande Hallerne, hvor der udover præmier og pokaler til de bedst placerede hold vil være masser af spurtpræmier sponseret af de lokale butikker og øvrige erhvervsdrivende på spil.

Vi håber naturligvis, at det nye tidspunkt for turneringen vil blive positivt modtaget blandt de lokale virksomheder. I så fald er det meget sandsynligt, at den første lørdag i november fremover bliver den tilbagevendende dato for firmafodboldmesterskaberne

Formanden for firmafodboldudvalget, Michael Laursen, kan nu så småt gå i gang med at kontakte de mange frivillige, som er af afgørende betydning for afviklingen.

+50 faldt helt sammen til slut

Efter en målløs og taktisk præget 1. halvleg, der ikke bød på de helt store målchancer til nogen af holdene, lykkedes det 2 minutter efter pausen for Ole Radoor med et temmelig forkølet, men velplaceret skud helt ude ved den ene stolpe at bringe Brande i spidsen i mandagens udekamp i +50-rækken mod Herning Fremad. 3 minutter senere var Sigurd Kristensen tæt på at fordoble føringen, da han selv førte bolden frem og med et ikke specielt hårdt spark sendte den på stolpen.

Martin Bjærre var først over riposten, men fra få meters afstand lykkedes det ham på det skammeligste at brage det store tilbud forbi mål.
Fem minutter senere fik hjemmeholdet i stedet udlignet, og to minutter senere gjorde de det også til 2-1; begge gang fordi markeringerne i Brande-forsvaret svigtede.

En kvalificeret afslutning fra Dann Thomsen efter et af gæsternes sjældne kontraangreb blev pareret til hjørnespark, og et indlæg fra Brian Dahl Thomsen tog oversiden af overliggeren, men fem minutter før tid afgjorde hjemmeholdet kampen med endnu en scoring, mens Brande-spillerne var reduceret til statister.

I slutfasen var Herning-mandskabet tættere på 4-1, end de opgivende gæster var på en reducering, men i næstsidste minut kom tværribben i vejen for et godt hovedstødsforsøg, ligesom Ken Petersen i Brande-målet et par gange fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Slutfacit blev derfor en sejr på 3-1 til Herning Fremad, der fortsat topper rækken med maksimumpoint.

Kampens spiller blev Sigurd Kristensen.