Ikast i modvind

Mandag tog Brande Old Boys’ +60-hold hul på efterårssæsonen, da Brande Stadion lagde græstæppe til topopgøret mod Ikast fS.
Hjemmeholdet kom i spidsen efter ca. 10 minutter, da et indlæg fra Sigurd Kristensen ramte en IfS-spiller i ryggen og snød gæsternes målmand totalt.
Tre minutter før pausen blev det 2-0 til BOB, da samme Sigurd Kristensen afsluttede en længere solotur med at spille bolden ud på kanten til Benny Vilsborg, som med (endnu) en perfekt aflevering fandt en helt fri Ove Pedersen tæt under mål.
Fra 2. halvlegs start pressede de gulblusede gæster på for en reducering, og i BOB-målet måtte Ken “McKenzie” finde et par store redninger frem for at forhindre netop dette.
Midt i halvlegen slog hjemmeholdet så i stedet kontra; igen førte Sigurd Kristensen bolden frem, og han kunne notere sig for endnu en assist, da Jens Larsen sikkert sendte hans præcise aflevering i nettet.
Så var lokalopgøret reelt afgjort, men seks minutter før tid slog Max Schaumann det sidste søm i kisten, da han udnyttede Kent Bjerres fine indlæg til bageste stolpe efter fortjeneste.
I kampens sidste minut lykkedes det så endelig Ikast at få scoret, da de fik tilkendt et frispark, som ret beset blev begået en meters penge inde i feltet. Frisparket blev iøvrigt begået mod IfS-målmanden, der var gået med frem i et sidste forsøg på at skabe ravage. Ove Lyhne lod sig ikke gå på af, at bolden blev placeret udenfor feltet, men sendte frisparket direkte i hjemmeholdets netmasker, hvorefter dommeren kunne fløjte opgøret af; et opgør som i lange perioder var langt mere jævnbyrdigt, end cifrene 4-1 til Brande antyder.
Den helt store forskel på de to hold var imidlertid kampens spiller, Sigurd Kristensen.

I løbet af 2. halvleg lod klubhuspoeten sig iøvrigt inspirere til en lille sang skrevet specielt til lejligheden:

Der blæst’ en wældig wind den daw ud’ fra west

Uuuhadada, uhadadadada

Ikast kjor til Brande, og der fik de en law tæsk

Trods det noget tvivlsomme vejr blev kampen overværet af 4 tilskuere og en sagesløs hund.