Kategoriarkiv: Super Veteran +50

50

Ny sejr til BOB +50 ude mod Herning KFUM 1

Brandes tophold i rækken skulle til en formodet svær udekamp mod det stærkeste af de to KFUM hold i rækken. Dette udgangspunkt betød, at det var et fuldt koncentreret Brande hold, der fra starten af kampen tog initiativet i den lune sommeraften. Der skulle heller ikke gå længe inden holdet bragte sig foran med 0-1. Martin Bjærre sendte præcis pasning ind foran mål, hvor Kim Tranholm dukkede op og med en flad inderside udplacerede KFUM målmanden. En fin start, der blot gav endnu mere tro på tingene hos Brande. Der skulle heller ikke gå længe inden det blev 0-2. Denne gang var Martin Bjærre selv i afslutterens rolle, da han udnyttede tøven i KFUM forsvaret og sikkert sparkede bolden i kassen fra mellemdistancen. Det var hans 6. mål i sæsonen. Der var en gammel kending på KFUM holdet ved Bent Therkildsen, men lige lidt hjalp det hjemmeholdet. Brande fortsatte dominansen uden, at KFUM rigtig kom frem til noget i den anden ende. På trods af en del flere chancer blev pausestillingen fortjent 0-2 til Brande. Brande var opsatte på at fortsætte, hvor de slap, men desværre manglede som regel den sidste skarphed i afslutningerne, så på trods af adskillige hele og halve chancer skulle der gå indtil kort før tid, før Brande kom af med den livsfarlige 0-2 føring. Denne gang et mønsterangreb, der startede nede ved hjørneflaget i egen ende, hvor Brandes bedste i kampen Kai Varisbøl med ryggen til sin modstander med hælen lavede en tunnelaflevering til en medspiller. Efter et par stationer endte bolden hos den stærkt spillende Benny Vilsborg i det diagonale hjørne af banen. Vilsborg tog et par gode træk, lagde bolden over til sit højreben og servede derefter en lækker bold til Ole Radoor i det bageste område af feltet. Denne sendte køligt bolden i kassen med et fladt skud. Smukkere kan det ikke gøres. I kampens slutfase fik KFUM en ti minutters udvisning, da en lidt frustreret KFUM spiller valgte at sparke Sigurd Kristensen ned, da denne vil dække bolden ud til målspark. Noget unødvendigt i en ellers fair spillet kamp. Dermed blev slutfacit 0-3 til Brande, der dermed har sat sig fast i toppen af rækken med nu fem point ned til Sunds, der er placeret som nummer to i rækken. Brandes målmand McKenzie kunne notere en stille dag på kontoret med sin 5. clean sheet i sæsonen. Som nævnt havde et generelt stærkt spillende Brande mandskab sin bedste i Kai Varisbøl, der på trods af manglende scoring i kampen, leverede en gennemsolid indsats.   

Banens bedste Kai “the warrior” Varisbøl
De 3 målscorere Martin Bjærre, Ole Radoor og Kim Tranholm.

Tenniscifre


Havde halvlegene varet et par minutter mindre, var Herning IK sluppet hjem fra mandagens opgør i Brande i oldboys +50-rækken med et hæderligt nederlag, men i stedet endte kampen som lidt af en afklapsning af herningenserne. Inden der var spillet et kvarter, havde først Jens Studsgaard og derefter Benny Juul og Kai Varisbøl – de to sidstnævnte i umiddelbar forlængelse af hinanden – ramt overliggeren. Gæsterne nåede at vise tænder på et enkelt kontraløb, inden Ole Radoor fik hul på bylden. Fra sidelinjen sendte han bolden ind ved nærmeste stolpe forbi en overrasket HIK-keeper, der forventede et indlæg. To minutter før pausen ekspederede Jens Studsgaard Kai Varisbøls tværaflevering i nettet med et fladt skud tæt op ad den ene stolpe, og minuttet senere gik Kai Varisbøl solo og gjorde det til pausestillingen 3-0 til Brande.
Knap fem minutter ind i 2. halvleg blev det 4-0, da Brian Dahl Thomsen energisk fulgte op på sit eget halvklarede forsøg, og samme Brian Dahl burde have øget til 5-0 efter glimrende forarbejde af Martin Bjærre. I stedet var gæsterne tæt på en reducering, men Ken Petersen nåede tilbage og fik sparket væk på selve målstregen (eller var det lidt over?).
I kampens døende minutter gik det så galt for HIK’erne igen. Først spillede Benny Juul Kai Varisbøl fri til hans anden scoring, og i sidste minut blev Martin Bjærre fældet i gæsternes straffesparksfelt. Mogens Laugesen var iskold i sommervarmen og hamrende straffesparket i nettet til slutresultatet 6-0 til Brande. Der var mange om buddet, men kampens spiller blev fødselaren Ole Radoor.

Unødvendig spænding

Tirsdag var Brande Old Boys’ +50-hold en tur i Kølkær, og allerede efter fem minutter kom gæsterne i spidsen, da Mikael Lund trykkede af; skuddet ramte en forsvarsspiller og snød Kølkær-keeperen. Det nærmeste værterne kom til en scoring i 1. halvleg var et frisparksforsøg langt udefra, mens Brande sad på det meste af spillet og chancerne. Det blev da også 2-0 til gæsterne efter et mønsterangreb. Mikael Lund fandt Martin Bjærre, der spillede bolden videre til Nicolaj Eg, som rundede målmanden og køligt trillede bolden i nettet.

Fra 2. halvlegs start kom Kølkær imidlertid meget bedre med, og efter fire minutter kom reduceringen. 10 minutter inde i halvlegen sparkede BOB’s målmand Ken Petersen bolden lige ud i fødderne på en Kølkær-spiller, og ene forsvarer mod tre Kølkær-angribere så Kim Tranholm ikke anden udvej end at begå straffespark – og selvom Ken Petersen havde labben på bolden, var udligningen en realitet. Stillingen holdt dog kun et minut, indtil Mikael Lund slog et indlæg til Kai Varisbøl, som med hovedet flot dirigerede bolden i nettet ved modsatte stolpe. To minutter før tid blev Nicolaj Eg sendt afsted i et kontraløb; han rundede endnu engang hjemmeholdets keeper. Fra en spids vinkel lykkedes det ham at gøre det til slutresultatet 4-2 til Brande, som med sejren fastholder førstepladsen et enkelt point foran Ikast FS.

Pointdeling i topopgør

Rækkens eneste ubesejrede hold var på besøg hos rækkens nr. 1, da Brande Old Boys’ +50-hold mandag tog imod Sunds, og hjemmeholdet lagde bedst ud. I det 7. minut slap Kai Varisbøl fri efter et smart træk, men Sunds-keeperen parerede hans forsøg til hjørnespark. To minutter senere lavede en veloplagt Martin Bjærre tunnel på en Sunds-forsvarer, men der manglede snert og præcision i det efterfølgende indlæg. Det gjorde der til gengæld ikke, da han lidt senere slap fri og fladt kanonerede bolden i nettet til en lidt for lille pauseføring på 1-0 til værterne, der også åbnede 2. halvleg med en stor chance. I stedet gik toget den anden vej, og inden halvlegens første minut var gået, havde Sunds temmelig misvisende udlignet til 1-1. Det tog hjemmeholdet en halv snes minutter at ryste den mavepuster af sig, men efter 11 minutter sendte Martin Bjærre et godt indlæg ind foran mål, hvor en flyvende Mikael Lund snittede den fordi den ene opstander med hovedet. Fem minutter senere slog Sunds så igen kontra, da hjemmeholdets markeringer svigtede, men seks minutter før tid blev der igen skabt balance i målregnskabet. Sigurd Kristensen, der forinden havde høvlet et par frispark over mål, trillede hurtigt endnu et frispark begået mod ham selv skråt fremad til Martin Bjærre, der sikkert scorede til 2-2. Resultatet betyder, at begge hold er i samme position som før opgøret. Den dobbelte målscorer, Martin Bjærre, blev fortjent valgt til kampens spiller.