Kategoriarkiv: Super Veteran +50

50

Klædt af

Det var ”efterårets hold” i +50-rækken, der var på besøg på Brande Stadion, da Brande Old Boys mandag tog imod et meget ungt Kølkær-mandskab til sæsonens sidste kamp. Brande havde en papirtynd teoretisk mulighed for at generobre førstepladsen med en sejr, men selvom værterne havde bolden mest, var det gæsterne, der var mest farlige. Da der var spillet 10 minutter, havde de allerede været tæt på tre gange, men hver gang stod Ken Petersen i hjemmeholdets mål i vejen.
Efter et kvarter gik den imidlertid ikke længere, og efter et par tilfældige riposter endte bolden i hjemmeholdets mål. Det gjorde den igen fire minutter senere, da en Kølkær-spiller helt ugeneret fik lov til at heade et hjørnespark i mål til 0-2. I halvlegens sidste minutter fik Brande endelig spillet sig frem til et par muligheder, men der blev ikke scoret yderligere inden pausen.
Fra 2. halvlegs start fortsatte Brande de gode takter, og Kim Tranholm sendte en god mulighed lige i favnen på Kølkær-keeperen, der stod en fremragende kamp. Midt i halvlegen slog gæsterne så kontra og gjorde det klinisk til 0-3, og de fik også skramlet bolden i mål til 0-4, inden Kim Tranholm i kampens sidste minut bragede en returbold op i nettaget til 1-4. Dermed var det dog ikke slut endnu: På kampens sidste angreb fik en Kølkær-spiller lagt bolden over til bageste stolpe, hvor en holdkammerat helflugtede den i nettet til slutresultatet 5-1 til gæsterne.
Med blot to scoringer og to point i de sidste fire kampe dumpede Brande dermed fra en første- til en lidt skuffende fjerdeplads. Kampens spiller blev målscorer Kim Tranholm.

Ærgerligt nederlag til BOB’s +50 i vigtig udekamp i Sunds

Lad det være sagt med det samme, Brande leverede en fin præstation, men svigtede i den mest afgørende disciplin i fodbolden, nemlig at få bolden det sidste stykke over stregen. Det vil være for omfattende at opliste de muligheder, der ikke blev udnyttet på trods af i mange tilfælde, kvalificerede afslutninger. De spildte muligheder omfattede bl.a. 8 stolpeskud/skud på overliggeren samt et brændt straffespark på indersiden af stolpen. Derudover præsterede Sunds’ målmand en række feberredninger, medmindre end Sunds forsvarer blokerede afslutningen. Kampforløbet var at Sunds bragte sig foran efter ca. 10 på en halvforkølet afslutning, der oveni hatten blev rettet af, af en Sunds angriber, og derfor snød Brandes ellers arbejdsløse og halvfrysende målmand Ken Petersen. Brande fik udlignet ca. 5 min. senere ved Brandes bedste Sigurd Kristensen, der efter først at have sendt bolden på stolpen, fik en retur og bugserede bolden i kassen til en mere end fortjent udligning. Pausestillingen blev 1-1. Et resultat Brande fint kunne leve med. Trods dette fortsatte Brande de offensive takter med at producere chance efter chance, indtil holdet desværre blev fanget efter et boldtab lidt over midten, der endte i, at bolden igen lå bagved Ken Petersen i målet. Resten af kampen fortsatte stormløbet mod Sunds målet. Sjældent set, at der produceres så mange åbne og store chancer mod en modstander, der ellers stod meget dybt begravet i egen forsvarszone. Men det skulle vise sig for Sunds, at de lykkedes med deres taktik og snyltede en sejr og dermed tre vigtige point hjem. Brande slutter sæsonen med hjemmekamp den 7.10.19 mod Kølkær/Fasterholt, der i de foregående kampe har snuppet point fra flere af de øvrige tophold.

Med nederlaget til Sunds har Brande med stor sandsynlighed forspildt muligheden for at forsvare titlen, da der nu er fire hold på en delt førsteplads, dog med Ikast Oldboys, som det bedste hold i de samlede indbyrdes opgør. Bittert for Brande, men holdet har kun sig selv at takke for, at det gik, som det gjorde, hvor der i de seneste tre kampe i den grad, har manglet effektivitet og skarphed foran mål.

Målløse igen

For anden kamp i træk var Brande Old Boys’ +50-hold part i en nulløsning, da de nærmeste forfølgere fra Herning Fremad mandag var på besøg på Brande Stadion.

1. halvleg blev en chancefattig affære, hvor gæsternes taktik med at stå dybt på banen lykkedes næsten til perfektion. Den største chance tilfaldt Brian Dahl Thomsen, da Kai Varisbøl efter 10 minutter ikke fik ram på Kim Tranholms indlæg, men afslutningen gik forbi mål. I den anden ende måtte målmand Ken Petersen et par gange vise klassen, når Herning-spillerne fik kombineret sig igennem i kontraløb.

6 minutter efter pausen burde Nicolaj Eg have bragt hjemmeholdet i spidsen, men han sendte Sigurd Kristensens frispilning på overliggeren, og da returbolden blev sendt ind over, fik han dirigeret sit hovedstød forbi mål. Dobbeltchancen blev startskuddet til et sandt chanceorgie. Inden for fem minutter var der chancer til både Martin Bjærre, Benny Vilsborg og Kai Varisbøl; tættest på var Martin Bjærre, da han efter 13 minutter headede på indersiden af stolpen, hvorefter Kai Varisbøl sendte riposten over mål.

Selvom Brande fastholdt presset, blev der længere mellem chancerne, og kampens sidste afslutning var signeret Herning, der imidlertid afsluttede snert forbi den ene opstander. Dermed sluttede opgøret 0-0, og med to spillerunder tilbage fastholder Brande førstepladsen med tre point ned til en forfølgertrio bestående af Herning Fr., Ikast og næste uges modstander, Sunds.

Kampens spiller blev målmand Ken Petersen, der for anden uge i træk kunne notere sig for et ”clean sheet”.

Ineffektive i Hammerum

Det var hjemmeholdet, der havde kampens første afslutning, allerede inden der var spillet et minut, men derefter satte Brande Old Boys’ +50-hold sig tungt på spillet i mandagens udekamp mod Hammerum. I det tredje minut headede Benny Vilsborg Martin Bjærres præcise indlæg til bageste stolpe over mål. Efter 20 minutter burde samme Martin Bjærre have gjort det til 0-1, da han elegant tog en stikning fra Sigurd Kristensen med sig, men han overplacerede sin afslutning, som røg en meters penge forbi mål. Hammerums eneste afslutning i resten af halvlegen var et frispark lige udenfor feltet, som blev sendt forbi Brandes mål.
Fra 2. halvlegs start vovede hjemmeholdet sig lidt længere frem på banen, hvilket gav mere plads til gæsterne, men afslutningerne savnede præcision. Efter 10 minutter kom så chancen: Brian Dahl Thomsen løb kontra og fandt Benny Vilsborg ved bageste stolpe. Han afsluttede første gang, men på mirakuløs vis fik Hammerum-keeperen blokeret skuddet til hjørnnespark.
Fem minutter før tid var værterne så helt misvisende ved at snuppe alle tre point, da de fik tilkendt et straffespark, men straffesparksskytten sendte det store tilbud forbi mål, og så endte opgøret som det startede: 0-0.
Bedst hos Brande, der trods pointtabet fastholder førstepladsen, var Kim Tranholm og Martin Bjærre.