Alle indlæg af Edgar Junior

FØRSTE NEDERLAG TIL BOB +50

For anden gang i efterårssæsonens indtil videre 7 kampe var Brande Old Boys’ hold i +50-rækken mandag aften den ene part i en kamp, hvor dommeren ikke var dukket op, da opgøret skulle fløjtes i gang, men til forskel fra første gang dukkede ”manden i sort” aldrig op. Derfor måtte et par af klubbens egne spillere på skift passe fløjten i hjemmekampen mod Vildbjerg, et opgør mellem de eneste to ubesejrede hold i rækken.

Begge hold forsøgte fra start at holde bolden i egne rækker, at spille den tålmodigt rundt og lade den gøre arbejdet, en taktik hjemmeholdet var bedst til at udføre i praksis. Allerede efter 3 minutter var det tæt på at give bonus, da Jens Studsgaard blev spillet fri i feltet, men han overplacerede sit skud. Vildbjerg fandt snart fodfæste i kampen, og i det 14. minut bragte de sig i spidsen på et velplaceret skud fra kanten af feltet. Brande havde det svært med gæsternes fysisk betonede spil, som udløste flere frispark, der imidlertid ikke førte til noget.

Fra 2. halvlegs start overtog Kai Varisbøl fløjten fra Mikael Lund, som i stedet blev sendt på banen fem minutter ind i halvlegen. I det tiltagende mørke var Søren Prøhl tæt på at heade et godt indlæg i kassen, men i stedet afgjorde Vildbjerg reelt kampen midt i halvlegen, da Sigurd Kristensen var så uheldig at sparke et Vildbjerg-indlæg i eget net.

Brande forsøgte og forsøgte, og arbejdsbetingelserne blev lidt lettere, da en af gæsternes spillere fuldt fortjent blev sendt til fem minutters afkøling syv minutter før tid, men først et minut før tid lykkedes det i to forsøg Mikael Lund at reducere, da han fra tæt hold sendte bolden i nettet via undersiden af overliggeren. Det lykkedes endda hjemmeholdet at spille sig frem til endnu en halv chance, men Søren Prøhl fik ikke hovedet på Mikael Lunds indlæg, og så endte opgøret med en 2-1-sejr til Vildbjerg, som dermed overtog rækkens førsteplads, mens Brandes chancer for at vinde rækken fortonede sig i den tåge, der rullede ind over banen.

Her scorer Vildbjerg til 1-0 uden chance for McKenzie i Brande målet

ÅRETS AKTIVFEST AFLYST

ÅRETS AKTIVFEST AFLYST // pga myndighedernes nye restriktioner er vores årlige aktivfest lørdag d. 3. oktober selvfølgelig også aflyst. De spillere som allerede var tilmeldt får selvfølgelig deres penge retur fra vores kasserer Gitte Holt.

God weekend.

Bestyrelsen + festudvalget
Brande Oldboys

BOB +40 SEJREDE SUVERÆNT I TOPKAMP

Torsdag d. 17. septemper skulle rækkens to eneste ubesejrede hold med max point mødes på Herning Fremads baner.

Brande mandskabet var meget tændte og satte sig på spillet fra kampens start.

Midt i første halvleg fik Lars Duedahl en friløber, men afslutter lidt forkølet udenfor feltet og brænder den store chance.

Men heldigvis var Allan Kjærgaard mere skarp allerede minuttet efter, og på god stikning fra Danni Smøg scorede Allan køligt alene med målmanden til 1-0.

20 min. spillet fik Fremad et frispark på kanten af feltet, med Søren Laursen i Brande målet får bokset bolden væk.

23 min. spillet kommer Brande på 2-0 hvor Nicolaj Eg header Michael Laursens gode indlæg i kassen.

Anden halvleg var kun 5 minutter gammel da næste scoring kom. Summe finder genialt Eg i dybden, og med et “hårdt” indlæg som lander lige i Fremad målmandens handsker, så troede vi egentlig den bold var tabt, men målmanden ville det anderledes og taber bolden lige ned for fødderne af Dennis Lundstrøm, som nemt kan prikke bolden i kassen til 3-0.

45 min. spillet fik Fremad endnu et frispark lige uden for feltet, og denne gang bliver skuddet pareret ud til hjørnespark af Søren Laursen.

Få minutter senere kommer Brande også på 4-0. Indskiftede Bjarne Thisgaard presser målmanden hårdt ved en høj bold, som desværre for ham, lige taber bolden ned for fødderne af Henrik Skytte Mortensen denne gang, som resolut tordner bolden i kassen.

Det skal dog også siges, at Brande to gange undervejs i kampen var i undertal, da både Michael Laursen og Nicolaj Eg måtte i skammekrogen for ulovligheder.

De to holdledere Michael Andersen og Torben Jakobsen (skadet i topbraget) roser hele holdet for en kæmpe indsats med midtbanemotor Allan Kjærgaard som den mest iøjefaldende.

Sæsonens første pointtab til Brande Oldboys +50

Brandes ubesejrede tophold i super veteranrækken skulle på udebane møde Sunds, der tidligere har været et hold, der har kunnet drille Brande. Dagens kamp skulle ikke blive anderledes. Brande valgte at starte kampen lidt mere afventede end ellers med henblik på at lokke modstanderen frem på banen. Det lykkedes dog ikke helt, da alligevel endte med, at det blev Sunds, der med nogle giftige kontraangreb truede Brandes defensiv. I den anden ende fik Brande også skabt adskillige chancer, der med større skarphed kunne have bragt holdet foran. Det blev i stedet Sunds, der bragte sig foran, da en spiller blev spillet fri i dybden og fra en relativ spids vinkel kunne passere en chanceløs Ken ”Mackenzie” Petersen i målet. Dermed blev kampen vendt lidt på hovedet med pausestilling 1-0 til hjemmeholdet. 

Det skulle dog blive endnu være for Brande efter pausen, da holdet i begyndelsen af halvlegen kom yderligere bagud, igen efter en klinisk udnyttelse af revner i Brandes defensiv. Derefter blev der for alvor blæst til angreb fra Brandes side med en mængde store chancer til følge. I flere situationer manglede som i første halvleg den afgørende skarphed. Det skulle dog alligevel lykkes at få et reduceringsmål, hvor Sunds for en sjælden gangs skyld blev fanget af ubalance i defensiven. Ole Radoor spillede en klog bold på tværs til Kim Tranholm, der med en first timer sendte bolden i mål i det lange hjørne. Der opstod dog en del dramatik omkring scoringen, da bolden ramte tværstangen på målet hjul. Da dommeren ikke i første omgang havde registreret scoringen og Sunds pludselig heller ikke selv mente bolden havde været i mål. Efter protester fra Brande konfronterede dommeren Sunds målmand, der på fair vis indrømmede, at bolden havde været over stregen. Reduceringsmålet gav for alvor Brande troen på, at slaget kunne vendes og det massive tryk resulterede i adskillige chancer, hvor bolden flere gange dansede rundt på målstregen hos Sunds. Det udlignende mål opstod efter godt opspil af Brande, hvor bolden endte hos Jens Studsgaard, der køligt bevarede overblikket og sendte bolden på tværs til Benny Vilsborg, der efter en god første berøring med et tørt spark sendte bolden op i det ene målhjørne, uden chance for Sunds’ målmand. 

Efter udligningen gik tempoet lidt af kampen, da Sunds var tilfredse med resultatet, ligesom Brande efter nede 2-0 også kunne leve med resultatet. Derfor skete der ikke alverden i den resterende del af kampen, der dermed endte uafgjort 2-2. Brandes bedste i kampen var Ole Radoor, der ydede en jætteindsats på Brandes midtbane.

Brande får i næste kamp besøg af Vildbjerg, der er nærmeste forfølger til Brande med tre point færre, dog med en kamp i hånden. Dermed er der lagt op til et spændende opgør, hvor vinderen kan bringe sig i en god position til at vinde turneringen, inden sæsonens sidste to kampe.