Med lodder og trisser

Da Spjalds og Brandes oldboys for første gang nogensinde mødtes sidste år, endte det med sæsonens største sejr til Brande, men da de to hold igen tørnede sammen på kunstgræsbanen på Brande Stadion tirsdag i +50-rækken, blev det en anderledes jævnbyrdig affære. Faktisk var det Spjald, der indledte opgøret bedst, men langsomt fik hjemmeholdet ædt sig ind i kampen. Alligevel var det gæsterne, der kom foran i det 22. minut på en scoring, der nærmest blev sat ind fra selve baglinjen.

I halvlegens sidste minut lykkedes det så endelig værterne at få bolden i nettet; i direkte forlængelse af hjemmeholdets tredje forsøg på træværket fik Kai Varisbøl sendt en hård, flad bold ind foran mål, hvor Martin Bjærre styrede udligningen i kassen.

I 2. halvleg var Mikael Lunds forsøg på indersiden af stolpen midtvejs længe det tætteste, man kom på en scoring, men fem minutter før tid blev en Spjald-angriber spillet helt fri foran BOB-målet. Ken Petersen fik klaret ærterne med en fodparade, og to minutter senere faldt afgørelsen. Ole Radoor slog et perfekt indlæg helt ude fra den ene sidelinje, og Benny Juul takkede for tilbuddet ved at heade bolden i en blød bue over Spjald-keeperen til 2-1. Trods et gigantisk klumpspil i Brandes straffesparksfelt og to hjørnespark i slutfasen lykkedes det ikke gæsterne at ændre på det facit.

Kim Tranholm, som styrede hjemmeholdets defensiv med stor autoritet og kom i vejen for meget, blev kampens spiller.