Stort comeback

Efter godt 5 minutters spil af mandagens arvefjendeopgør i +50-rækken mellem Ikast og Brande Old Boys var der intet, der tydede på, at Brande-mandskabet skulle få slettet det kedelige nul i pointkolonnen. Gæsterne lignede mest af alt en flok grøn- og hvidstribede kegler uden kendskab til begrebet ”opdækning”, og det gulblusede hjemmehold bragte sig legende let foran 2-0.

I det 10. minut fik Sigurd Kristensen så sat lidt gang i sit hold, da hans frispark langt udefra via stolpen og Ikast-keeperens ryg endte i nettet, og med 1. halvlegs sidste spark gjorde samme Sigurd Kristensen det til 2-2 efter en solotur.

2. halvleg startede set med Brande-briller lige så godt, som første sluttede: Mikael Lund sendte bolden på tværs til Torben Kjærgaard Jakobsen, som med en halvkikset helflugter fandt en helt fri Martin ”Herbie” Mortensen midt for mål, og så var gæsterne pludselig foran med 3-2.

Trods flere chancer lykkedes det dem ikke at udbygge føringen før kampens sidste 10 minutter, hvor det var hjemmeholdets tur til at blive skilt ad.

Først gjorde Henrik “Skytte” det efter et par afbrændere med højrefoden det til 2-4 med sin iskolde venstrefod, to minutter senere brugte “Herbie” hovedet, da han snittede endnu et indlæg fra Mikael Lund i nettet til 2-5 for fingrene af Ikast-keeperen, og yderligere to minutter senere kom Thomas Svensson endelig på måltavlen, da gæsterne fik tid og plads til at slå kontra mod et opgivende hjemmehold.

Kampens spiller blev imidlertid målmand Lars Poulsen, som med en håndfuld vigtige redninger på afgørende tidspunkter var med til at kickstarte Brandes comeback.