Lillebror Uhre sejrede i lokal derby

Sæsonens første nederlag mod Uhre Oldboys i +50 rækken.

Brande tog imod Uhre Oldboys i +50 rækken i syvmands bold. Brande havde vundet den omvendte kamp i Uhre og lå på rækkens førsteplads og har traditionen tro som regel overtaget mod et altid godt kæmpende Uhre mandskab. Derfor var Brande på forhånd også favorit i kampen. Brande startede også kampen med mest boldbesiddelse dog uden at kreere de helt store muligheder. Derimod var Uhre de få gange de gæstede Brandes mål mere farlige og ved et par lejligheder måtte Ken Petersen forhindre Uhre i at bringe sig foran. De få gange Brande blev rigtigt farlige foran Uhres mål manglede den afgørende koldblodighed og overblik til at spille chancen større. Stillingen ved pausen var 0-0. Det var nogenlunde samme kampbillede efter pausen. Dog skulle Uhre vise sig mere skarpe i anden halvleg, da holdet udnyttede nogle blottelser i Brandes defensiv til at bringe sig foran. Først var det Gunnar Gasbjerg og ikke så længe efter var det Bjarne Mimi Jakobsen, der fik bolden ekspederet forbi Ken Petersen til føring til 2-0. Dermed havde holdet bragt sig i en god position til at hente en overraskende udesejr i Brande. Fornuftigt nok var Uhre indstillet på at køre sejren hjem uden at give de store chancer væk. Det skulle dog lykkes Brande at bringe lidt spænding ind i kampen, da holdet mod kampens slutning fik reduceret ved Henrik Skytte Mortensen, der med et fladt og velplaceret langskud udplacerede Ejner Nygaard i Uhre målet. Brande kom dog aldrig rigtig tæt på udligning og Uhre kunne dermed rejse ”hjem” med en fortjent 2-1, der bringer holdet op på rækkens tredjeplads, nu kun seks point efter Brande. Brandes bedste i kampen var igen Henrik Skytte Mortensen.

I næste kamp venter en svær udekamp mod Herning Fremad, der også er placeret i rækkens top. Forhåbentlig kan Brande komme tilbage på sejrssporet efter nu to kampe uden sejre. Hvis ikke kan holdet formentlig se rækkens førsteplads fordufte, da IFS nu for alvor presser sig på.