BOB +50 SEJREDE I LOKALDERBYET MOD KØLKÆR

Med sidste uges nederlag til Vildbjerg har Brande Old Boys +50 stort set forspildt muligheden for puljesejren i den afkortede sæson 2020. Ikke desto mindre var holdet opsat på at slutte sæsonens sidste to kampe af med maner for i det mindste at sikre andenpladsen. Dette var udgangspunktet for udekampen mod Kølkær/Fasterholt. Brande startede kampen med mest boldbesiddelse og kampens første store mulighed faldt, da Ole Thisgaard blev spillet fri foran mål og efter et godt træk, fik afsluttet tæt forbi det ene målhjørne. Kølkær Fasterholt levede mest på kontrastød, der oftest opstod efter dumme boldtab af Brande. Brandes rutinerede målmand Ken Mckenzie Petersen måtte et par gange redde kastanjerne ud af ilden med gode redninger. Det var Brande, der bragte sig foran 1-0, efter godt opspil i venstre side fik Nicolaj Eg sendt en bold på tværs til Brandes topscorer Søren Prøhl, der med stor sikkerhed sendte bolden i kassen. En fortjent pauseføring til Brande på 1-0.

Kampbilledet forblev det samme fra starten af anden halvleg og der skulle gå indtil det 6. minut da Brande scorede til 2-0, da bolden efter, at Søren Prøhl havde forsøgt sig, endte hos Brandes lånespiller Nicolaj Eg, der fik ekspederet bolden det sidste stykke over stregen. Så troede man det var autopilot resten af kampen, men nej, indenfor de næste fire minutter blev den gamle skrøne om den farlige 2-0 føring endnu en gang bekræftet. Pludselig stod der 2-2 efter to kontrascoringer af Kølkær Fasterholt. Hvad værre var, så havde Kølkær Fasterholt flere chancer med overtalssituationer foran Brandes mål, men snuhed hos Brandes forsvarsprofil Sigurd Kristensen forhindrede større ulykker.

Trods en lige kamp, skulle det dog blive Brande der trak det længste strå, da Nicolaj Eg med sin anden scoring 6 minutter før tid bragte Brande på 3-2. Det var ham selv der skabte chancen, da han med en god flugter sendte bolden i mål trods et tætpakket Kølkær Fasterholt forsvar. Vel egentlig en fortjent sejr til Brande trods en lidt sløset og udisciplineret indsats, der kunne have været blevet straffet. Men trods alt også anerkendelse til en evigt fightende modstander, der er svære at spille i mod.

Brandes stemmer om kampens spiller blev delt imellem Sigurd Kristensen og den dobbelte målscorer Nicolaj Eg. Med sejren er Brande nu sikker på andenpladsen i rækken, inden sæsonens sidste kamp mod bundholdet Herning IK.