SUPER VETERAN Alene i spidsen

”Tyveri ved højlys dag” er nok ikke den helt korrekte beskrivelse af Brande Old Boys’ +50-holds udesejr over Herning Fremad, eftersom der var tale om en aftenkamp, men at kalde sejren fuldt fortjent vil omvendt være noget af en tilsnigelse.

Brandes Brian Dahl Thomsen kom frem til en dobbeltchance, men ellers stod der Herning på 1. halvleg. Hjemmeholdet kombinerede sig gang på gang frem til chancer, men afslutningerne stod ikke mål med forarbejdet, og i gæsternes mål tog Ken Petersen dem, der sad indenfor målrammen.

Fra 2. halvlegs start kom gæsterne gradvist bedre med i kampen, og efter 8 minutter gjorde lånespilleren Nicolai Eg det til 1-0, da han modtog bolden fra Jens Studsgaard, vendte på en tallerken – eller måske rettere et halvstort serveringsfad – og sendte bolden fladt i nettet ved roden af den ene stolpe. To minutter senere fik værterne så endelig scoret efter endnu et af mange Brande-boldtab, men yderligere fem minutter senere burde gæsterne have bragt sig foran. Kim Tranholm sendte et hjørnespark retur ind foran mål, hvor Benny Vilsborg en meter fra målstregen fik bugseret bolden forbi et tomt mål.

Fire minutter før tid lykkedes det så Brande at få scoret, da Nicolai Eg lynede for anden gang, igen efter 1-2-spil med Jens Studsgaard. Det fik hjemmeholdet til at satse alt, hvilket endelig udløste en kontrachance til gæsterne i kampens absolut sidste sekunder. Mikael Lund satte kurs mod det hjørneflag, der ikke var der, for at trække tiden, men fortrød og chippede bolden ind til Brian Dahl Thomsen, der tæmmede den og halvflugtede den i nettet til slutresultatet 3-1 til Brande.

Sejren sender holdet alene i spidsen af rækken, da Uhre samtidig overraskende besejrede Ikast FS med 1-0.

Kampens spiller blev målmand Ken Petersen.

På mandag gælder det så opgøret mod rækkens hidtil eneste ubesejrede hold, Sunds.