Den moralske kamp om første pladsen

Brande – Mariehøj KS

Selvom turnering var slut, fik damerne en ekstra kamp, da Mariehøj (Silkeborg) havde spurgt om de ville spille en træningskamp mod dem. Oprindeligt var Brande i pulje med dem, men de meldte afbud til kampen. Dog sluttede de på 2. Pladsen, hvor det eneste pointtab de havde var den kamp. Derfor var det udover kampen om årets spiller, også kampen om den moralske første plads. Dette kunne også mærkes, da der faktisk blev varmet lidt op 😉 Damerne var tændt fra start, hvorfor Mariehøjs målmand også kunne tage bolden ud af eget mål 30 sek. efter Brande havde givet bolden op. Et hurtig og godt start, da Birgitte finder Pernille, som scorer med første boldberøring. Brande fortsætter presset, og med et godt omstillingsspil, finder Birgitte flot Line, som dribler op og scorer. Brande presser på de første 15 min. men Mariehøj kæmper godt, og presser godt på de sidste 15 min. De spiller godt rundt, og Brande løb ekstra meget. Dette gav en kontra chance til Mariehøj, som de får scoret på. Kort efter er der pause, hvor pigerne får lidt luft igen.

2. Halvleg starter med pres fra Brande, og det lykkes dem at få bolden over stregen, hvor målmanden kaster den ud, og den bliver desværre ikke dømt inde. Dette giver åbenbart noget, og Maria tager en god dribletur fra egen banehalvdel og banker bolden i mål. Kort tid efter får Pernille scoret igen, efter et godt opspil mellem Birgitte og Rikke. Herefter er der ingen tvivl om Brandes sejr, men blot størrelsen. Brande har en del gode chancer, som er ligeved og næsten, blandt andet har Lena nogle gode ture op af kanten samt Birgitte og Lene med gode opspil fra midten. Lene har en rigtig god tur, hvor hun finder Rikke, der spiller Birgitte, der banker bolden sikkert i mål. Kort inden tid, er det Lene med et skud udefra, der kommer på måltavlen, og kampen ender 6-1. Igen var det en god holdindsigt, hvor Jane stod sikkert i målet, forsvaret stod solidt mens angrebsspillet var effektivt. Dermed slog pigerne også fast, at førstepladsen i puljen var helt fortjent.

Kampens spiller blev for tredje kamp i træk Lene Gasbjerg samt Birgitte Sørensen. Holdet bestod derudover af Jane Sandfeld, Maria Husum, Line Kaasbjerg Svensson, Rikke Lind, Lena Jensen, Anne Sørensen, Pernille Harrild og holdleder Dina Nygaard.