Sejr til Brande Oldboys +50 mod Herning Fremad

Brande Oldboys +50 hold fik langt om længe skudt sæsonen 2020 i gang. Holdet skulle møde vinderen fra sidste sæson Herning Fremad i Herning. Der var comeback hos Brande til Søren Prøhl og Ole Thisgaard, der begge har været ude i en længere periode med skader.

Med sommervarmen hængende som en dyne var det Brande, der fra kampens start satte det trods alt beskedne tempo og fik modstanderen til at løbe. Det resulterede i flere gode chancer til Brande, hvorimod Herning Fremad havde nogle få nålestiksangreb i kampens indledning. Der skulle til det 8. minut inden Brande fik bonus for anstrengelserne med scoring til 0-1. Der blev spillet en god bold ud til Ole Radoor i højre side. Efter et par træk serverende han et sukkerindlæg til sidste sæsons topscorer Kai Varisbøl, der med en god førsteberøring sikkert kunne udplacere Herning Fremads målmand. Trods adskillige store chancer til Brande forblev det ved 0-1 ved pausen.

Kampen fortsatte i samme spor efter pausen med Brande som klart dominerende. Det kneb dog fortsat for Brande med effektiviteten, når chancerne skulle omsættes til mål. Der skulle gå indtil den 18 min. inden bragte fik skaffet sig den livsfarlige føring på 0-2. Efter tålmodigt spil af Brande opstod der et hul, hvor Kim Tranholm serverede en hård flad bold til Brandes og banens bedste spiller Dan Helge Pedersen, der med et fladt skud scorede sit første sæsonmål. Medvirkende til scoringen var også, at Søren Prøhl havde genereret målmandens udsyn.

Med en scoring til 3-0 af Søren Prøhl blev den sidste tvivl om sejren fjernet. Efter nogle halvklaringer af Herning Fremads målmand var Søren Prøhl, som den fødte angriber han er, på pletten og fik ekspederet bolden over stregen.

Få minutter før slutfløjtet lykkedes der Herning Fremad at reducere til slutstillingen 1-3. En fortjent, men ud fra spil og chancer for lille sejr til at fornuftigt spillende Brande mandskab. I næste runde skal Brande på besøg hos Herning KFUM, der også har indledt sæsonen med en sejr.

Der var det lille kuriosum i kampen, at denne blev startet uden dommer – og ja det meste af kampen – blev afviklet uden dommer. Bemærkelsesværdigt at se, hvor stille og roligt alt foregik. Uden at sige noget negativt om dommeren, så var det først, da han kom på banen, at der opstod situationer, der førte til diskussioner mm.. Måske noget man kunne indføre som et forsøg, snakkede vi om efter kampen.