Alle indlæg af Admin

Et afgørende minut

Brande Oldboys’ +50-hold var tæt på at komme først på tavlen i mandagens udekamp mod Sunds, da målmand Ken Petersen med en lang bold frem midt i banen fandt en helt fri Kai Varisbøl, som dog fik for lidt saft og kraft i sin afslutning. I stedet slog hjemmeholdet til to gange midt i halvlegen. Først ramte et skud udefra undersiden af overliggeren, hvorefter en Sunds-spiller i den modsatte side af feltet kanonerede bolden fladt i mål mellem benene på Ken Petersen, og inden Brande var kommet sig over chokket, havde hjemmeholdet fordoblet føringen.

Fra 2. halvlegs start lagde Brande et helt andet tryk på værterne. Det gav bonus efter 7 minutter, da Kai Varisbøl energisk forfulgte en løs bold i feltet og fik trillet den mellem benene på Sunds-keeperen. Midt i halvlegen fandt Kenneth Lauridsen en helt fri Jens Studsgaard, der på trods af, at han var fuldstændig upresset fik overplaceret sit skud. Fire minutter før tid blev Per Jørgensen hægtet i hjemmeholdets felt, men Kai Varisbøl kanonerede straffesparket ud i buskadset bag målet via oversiden af overliggeren, og selvom Ken Petersen blev sendt frem ved et hjørnespark i dommerens tillægstid, lykkedes det ikke Brande at få udlignet.
Kampens spiller blev Kenneth Lauridsen.

Tandløse veteraner

Efter en friuge i forlængelse af landsmesterskaberne var Brande Oldboys’ +50-hold mandag en tur i Herning.
Modstanderen var Herning IK fra den nederste halvdel af rækken, og missionen var at konsolidere førstepladsen, hvilket på ingen måde lykkedes.
Vanen tro satte Brande sig på spillet fra start, og efter 9 minutter var Henrik Mortensen meget tæt på at gøre det til 0-1. Fem minutter senere blev han sendt i skammekrogen med et gult kort, og Brande havde ikke nået at omstille sig, inden hjemmeholdet minuttet senere bragte sig i spidsen på et skud, der blev rettet af i forsvaret og fuldstændig snød en prisgivet Ken Petersen i målet.
Inden Brande igen var blevet fuldtallige, røg en HIK-spiller til afkøling, men trods 3-4 minutter i overtal fik Brande ikke skabt nævneværdige chancer.
Straks fra 2. halvlegs start var Kai Varisbøl tæt på at udligne, men HIK-keeper Søren Elkjær fik reddet hans forsøg helt ude ved den ene stolpe.
Efter 7 minutter ramte Mogens Laugesen ydersiden af trekantsammenføjningen, men tættere på udligning kom gæsterne ikke. I den anden ende var HIK til gengæld flere gange tæt på 2-0, bl.a. skød den tidligere BIF-angriber Dan Thomsen forbi et tomt mål, en præstation han ikke var ene om.
Facit blev derfor en smal hjemmesejr til HIK på 1-0, men trods nederlaget fastholder Brande duksepladsen.
Kampens spiller blev Kenneth Lauridsen.

Studsgaard lynede

Der var lagt op til en tæt dyst, da Brande Oldboys’ +50-hold mandag tog imod de nærmeste forfølgere, Ikast FS 1, men værterne fik især i 2. halvleg fuldstændig taget pynten af gæsterne.

Indledningsvis pressede Brande på for en tidlig scoring, og inden der var spillet syv minutter, havde både Mogens Laugesen, Kenneth Lauridsen, Steffen Eriksen og Sigurd Kristensen testet IFS-keeperen. Bedst som man troede, at Brande havde skudt Ikast-målmanden varm, lykkedes det efter 19 minutter Kenneth Lauridsen at passere ham med et velplaceret venstrebenshug langt udefra.

I 1. halvlegs absolut sidste sekunder burde gæsterne have udlignet, men stående på selve målstregen lykkedes det en Ikast-angriber at bugsere bolden på tværs af mål med brystet, hvilket set udefra faktisk virkede sværere end at skubbe den det sidste stykke over stregen til udligning.

I stedet kunne Brande gå til pause med en etmålsføring, som blev udbygget til 2-0 efter 3 minutters spil af 2. halvleg. Brian Dahl Thomsen slap fri ved baglinjen og sendte et indlæg ind foran mål, hvor Ikast-keeperen fik fumlet den over stregen.

Tre minutter tog Jens Studsgaard fat på sit one man show, da han tog chancen langt udefra og tordnede et projektil af et langskud i kassen til 3-0. Midt i halvlegen var gæsterne tæt på reducering, da Ken Petersen ikke kunne holde en hård afslutning, men i stedet for 3-1 blev det 4-0 fem minutter senere, da Sigurd Kristensen i en kontra fire mod to spillede Jens Studsgaard fri til endnu en scoring.

Fire minutter før tid lykkedes det så endelig Ikast at få reduceret efter et hjørnespark, men Jens Studsgaard var slet ikke færdig endnu. To minutter før tid blev han spillet fri i dybden af Ole Radoor, og i to forsøg fik han bolden forbi en opgivende Ikast-målmand, hvorefter han let kunne fuldende sit hattrick og gøre det til slutresultatet 5-1 til Brande, der dermed lagde afstand til de øvrige tophold.

Eneste malurt i bægeret var, at både Steffen Eriksen og Kim Tranholm måtte forlade banen før tid med skader få dage før weekendens Landsmesterskaber fløjtes i gang på lørdag.